Homepage
Homepage

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten Bij ons alleen gesigneerde exemplaren

© Copyrights / Auteursrechten
+ Altijd gratis verzending binnen Nederland.
+ Veilige formulieren zonder bankgegevens.
+ Koop nu, betaal later met btw-factuur.

> Meest populair op dit moment (4-12-2021):


1) Bestseller
Bestseller


Vraagtekens / Jelle Bouma

Leuk, humoristisch boekje over het studentenleven

Pocket, 70 bladzijden

ISBN 978-90-81119115. Derde druk. Geen verzendkosten binnen NL!

eur NU 9.95 (1-2 dagen)

Deal van de dag

© Copyrights / Auteursrechten


Met een klap sloeg de kamerdeur van Rick Hilterman open. 'Surprise!' riep Arwin van Grijpskerk tegen het slaperige hoofd van zijn huisgenoot. Voordat Rick er erg in had voelde hij een ijskoude handdoek in zijn gezicht. 'Ook goeiemorgen zeg', bromde hij. Onverstoorbaar wapperde Arwin met een briefje en riep: 'Tjakka... het telefoonnummer waar je nu al een maand naar zoekt.'

Rick richtte zich heel voorzichtig op in zijn hangmat. 'Dit is het meisje dat je zoekt. Ze studeert rechten. In ieder geval is zij de enige die laatst in elkaar is geslagen bij de Poelebrug,' orakelde Arwin vrolijk. Nog steeds niet helemaal wakker vroeg Rick: 'en hoe kom jij daar dan aan? Ik heb vier weken bij het Academisch Ziekenhuis aan de telefoon gehangen. Die baliemedewerkster kon me niet eens een kamernummer geven, alleen maar omdat ik geen naam wist'. 'Connecties he,' lachte Arwin geheimzinnig. Plechtig overhandigde hij de telefoonhoorn samen met het briefje en zei: 'ze heet Gabriela Onesce'.

'Dacht je nu echt dat ik haar uit bed zou bellen? Dan kan ik het gelijk wel shaken,' vond Rick. 'Bellen, man,' zei Arwin.

Rick deed een greep onder zijn hoofdkussen. Met een snelle beweging lanceerde hij een Donald Duck in de richting van zijn huisgenoot. Deze nam een snoekduik naar de telefoon en toetste een nummer in. Vrijwel onmiddellijk volgden de woorden 'Met Gabriela'. Rick wist niet meer uit te brengen dan: 'eh... inderdaad'. De seconde daarna zag hij de retourvlucht van de Donald Duck op zijn gezicht af komen. Een voltreffer volgde. Rick legde de hoorn op de haak en keek Arwin met een woeste blik aan. Op dat moment hoorden ze iemand tegen het raam tikken.'Ik doe wel even open, want dat durft ons verlegen jongetje vast niet', zei Arwin. Hij liep de kamer uit. Rick vroeg zich af of het één van zijn bovenburen zou zijn. Een paar maanden geleden stonden de drie dames nog regelmatig op de stoep om de gekste dingen te lenen, te vragen of hij even een eikehouten bureau naar boven wilde sjouwen, etcetera. Dat was best wel gezellig. Maar de laatste tijd zag Rick ze minder vaak. Waarschijnlijk kwam dat omdat hij zelf weinig thuis was. Hij was veel te druk bezig met het Grunk-bestuur en de Studentenkrant. Eigenlijk was het best wel zwak van hem, dat hij niet eens de moeite nam om zo nu en dan eens aan te bellen. Rick staarde naar het plafond.

Gisteravond was hij gaan stappen in Groningen. In de Blauwe Engel was hij één van zijn beste vrienden, Tom, tegengekomen. Rick had filosofisch gesteld, dat het begrip studie per definitie een vorm van indoctrinatie impliceert. Iedere student krijgt als het ware een klein deel van de werkelijkheid voorgeschoteld, die door een vooraf gekleurde bril bekeken moet worden. Op die manier worden de neuzen van zoveel mogelijk studenten per studie in dezelfde richting gezet. Weliswaar heeft het woord indoctrinatie bij veel mensen een negatieve klank, maar dat komt voort uit een waardeoordeel. En daarover valt te twisten, omdat zoiets subjectief interpreteerbaar is. Tom vond het allemaal wel best. Hij had gevraagd of Rick nog een biertje wilde. Zeker.

Zonder te kloppen kwam Arwin weer binnen, gevolgd door een klein, donkerblond meisje. 'Mag ik je even voorstellen: mijn nieuwe vriendin Arlette Hardon.' Hij wachtte de reactie niet af, maar duwde Arlette gelijk de kamer weer uit. 'Ook prettig kennis gemaakt te hebben', riep Rick haar na. Hij staarde op het briefje. Arwin kennende zou die hem weleens enorm in de maling kunnen nemen. Maar het was ook best mogelijk dat die Gabriela inderdaad het meisje was dat hij zocht. Er was nog iets dat Rick niet begreep. Hoe kwam Arwin aan haar telefoonnummer?

...


BestsellerCopyrights

 

Vele anderen
bestelden ook:Bestseller
Copyrights
Bestseller
Copyrights
Bestseller
Copyrights
Bestseller
Copyrights
+ GoedBoek is gespecialiseerd in originele, gesigneerde auteursexemplaren.
+ GoedBoek is eigenaar van ISBN stamnummers 97890-811191 en 97894-902820.
+ GoedBoek is als uitgever 9172380 geregistreerd bij centraal boekhuis.
+ GoedBoek is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel sinds 1994.
+ GoedBoek is officieel partner van Bol.com.

 

Start

 

Nederlands

 

English

 

Customer Service

 

postmaster@goed-boek.nl